Προβλήματα Συμπεριφοράς: Δυσκολίες στο Σχολείο, στην Εφηβεία και στην Ενήλικη Ζωή

Από πολύ νωρίς ο εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έρχεται αντιμέτωπος με «προβληματικές» ή μη συμπεριφορές μαθητών. Αυτές έχουν ως πηγή αιτίες που εκφράζονται ή εξωτερικεύονται με διαφορετικό τρόπο από το κάθε παιδί. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι κυρίως η διαχείριση των ήπιων ή και πιο σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς που μπορεί να είναι συνεχή ή να εμφανίζονται ξαφνικά. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν την ένταση των παιδιών, το άγχος και την ανασφάλειά τους.

Για την αντιμετώπιση και τη σωστή διαχείριση των προβλημάτων αυτών χρειάζεται η συνεργασία της οικογένειας, του εκπαιδευτικού, συνολικά της σχολικής κοινότητας και βέβαια όλων των υποστηρικτικών δομών που κρίνονται απαραίτητες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, γονείς και φοιτητές που η ειδικότητά τους έχει σχέση με παιδιά σε όλες τις ηλικίες.

 

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 12-05-2019 10:30 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 12-05-2019 2:30 pm
Κόστος Συμμετοχής (Φοιτητές €30) €35
Παιδικό Ιχνογράφημα, διαζύγιο, ασθένεια και θάνατος στην οικογένεια: πώς στηρίζουμε το παιδί που

H παιδοψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη θα αναλύσει πώς μπορεί ο καθηγητής να βοηθήσει έναν μαθητή που βιώνει κάποια δυσάρεστη κατάσταση εντός ή εκτός του σχολείου (διαζύγιο, αρρώστια, θάνατος, κ.λπ.), πώς μπορεί ο "ειδικός" να ανακαλύψει τα στοιχεία της προσωπικότητας του μαθητή μέσα από το παιδικό ιχνογράφημα και πώς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μάθησης ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 12-05-2019 10:30 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 12-05-2019 2:30 pm
Κόστος Συμμετοχής (Φοιτητές €30) €35
© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.