fbpx

Τα πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στη Μυτιλήνη (upd)

bulats-exam.jpg

Μπαλάκι οι ευθύνες ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη

 

Το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά Αγγλικών  έχει προκαλέσει αίσθηση και αναστάτωση σε πολλούς εργαζόμενους ή ανέργους που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έκαναν ή θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.

 

Ο τίτλος σπουδών, σύμφωνα με το  Lesvosnews.net, είναι το Bulats.  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθε τίτλος Bulats είναι παραποιημένος. 

 

Το BULATS (Business Language Testing Service) είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό Αγγλικών και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων στο χώρο εργασίας. Το BULATS test διεξάγεται, πλέον, μόνο online και βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2 σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες. Οι εξετάσεις BULATS έχουν σχεδιαστεί για να εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες (Reading, Listening, Writing, Speaking). Ωστόσο, στην Ελλάδα για το ΑΣΕΠ είναι αρκετή έως και επίπεδο Γ2 μόνο η εξέταση του Reading και Listening και για αυτό το λόγο οι εξετάσεις που διοργανώνονται περιλαμβάνουν μόνο αυτές τις 2 δεξιότητες. 

 

Από το 2017 οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο on line.

 

 

Από την έρευνα προκύπτει ότι το τοπικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ο σύνδεσμος που χρησιμοποιούσε από τη Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αλληλοκατηγορούνται.

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Μυτιλήνη ρίχνει τις ευθύνες στον υπεύθυνο πιστοποίησης - σύνδεσμο από Θεσσαλονίκη που συνεργαζόταν μαζί του το τελευταίο διάστημα.

 

Ο αποκλειστικός διοργανωτής των εξετάσεων του Bulats στην Ελλάδα παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα και μεταφέρει με έμμεσο τρόπο την ευθύνη αποκλειστικά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Μυτιλήνης.

 

Αναφέρει:

"Σε απάντησή του ερωτήματος σε σχέση με τον τίτλο σπουδών Bulats σας ενημερώνω ότι υφίσταται απόκλιση των στοιχείων που αναγράφονται στον τίτλο που μας έχετε αποστείλει ως προς τις βαθμολογίες συνολικές και επιμέρους, σε σχέση με τα στοιχεία που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, που έχουμε στη διάθεσή μας και τον τίτλο που εκδόθηκε από τη Bulats

 

Με απλά λόγια ο αντιπρόσωπος αναφέρει ότι στο αρχείο υπάρχουν τα αληθινά στοιχεία των εξετάσεων και αυτά αναγνωρίζουν στην έκδοση του τίτλου. Από την έκδοση του τίτλου μέχρι την παραλαβή του τίτλου στη Μυτιλήνη κάτι συμβαίνει και υπάρχει η απόκλιση...

 

Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν η "επικίνδυνη περίοδος" είναι 2017-2019. Ο αριθμός των πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας που αναμένεται να ελεγχθεί σε πρώτη φάση προσεγγίζει τον αριθμό 200!

 

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το μέγεθος αφορά μόνο τα πιστοποιητικά του τελευταίου έτους που χορηγήθηκαν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο. Η έρευνα όμως έχει δείξει ότι τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια χορηγήθηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας στη Λέσβο με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι σπουδαστές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο ήταν κυρίως ενήλικοι που ήθελαν να πάρουν το πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας για να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

 

Με βάση την πρώτη εκτίμηση πρέπει να έχουν χορηγηθεί πάνω από 60 πλαστά πιστοποιητικά Αγγλικής Γλώσσας. Οι κάτοχοί τους ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.  

 

Αξίζει να τονιστεί ότι όποιος καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκτός από τις συνέπειες του Νόμου έχει και αποκλεισμό για 3 χρόνια από κάθε διαγωνισμό. Επίσης όσοι έχουν διοριστεί με πλαστό τίτλο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.  

 

 

Call To Action Subscribe2


elt excellence awards

Latest

Free Webinars for Teaching Online

02 April 2020

  Cornell University has created a series of webinars to help you make the transition from face-to-face to online teaching as effectively as possible. Visi...

7 Ways to Maintain Relationships During Your School Closure

02 April 2020

Suddenly, you’re not in the same physical space as your students. We asked teachers to share strategies for maintaining relationships—both peer-to-peer and stu...

Teaching online

02 April 2020

• It’s as important to keep to a routine online as offline • Get up and get dressed as if you are going out to work and keep to your lesson timetable as far as...

The Dos and Don’ts of Teaching Online

02 April 2020

  With such a rapid shift to online school, there are bound to be some mishaps … and lessons learned. We turned to our community of teachers to ask what t...

March 2020

01 April 2020

  Teaching English to young learners Early learning of English in the school context is becoming more common in our days. However, for a class of youngste...

Latest Issue

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.