fbpx

Κομπίνα με πλαστά πιστοποιητικά Αγγλικών στη Μυτιλήνη

Call To Action Subscribe2


tdy_rossen_degree_150609.jpg

 

Βιομηχανία πλαστών πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας αποκαλύφθηκε στη Μυτιλήνη όταν έγινε έλεγχος σε τίτλο σπουδών Αγγλικής Γλώσσας υπαλλήλου του Δήμου Λέσβου. Σύμφωνα με το Lesvosnews.net τα πλαστά πιστοποιητικά βρέθηκαν όταν ο Δήμος Λέσβου εφάρμοσε ειδική διάταξη που ορίζει ότι όσοι προσκομίζουν το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών Αγγλικής Γλώσσας θα πρέπει ο φορέας υποδοχής του τίτλου να ελέγχει την γνησιότητα.

 

Ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών Αγγλικής Γλώσσας, που στη Μυτιλήνη αντιπροσωπεύει από το 2013 ένα φροντιστήριο, αποδείχθηκε ότι είναι πλαστός. Ένα δεύτερο φροντιστήριο που συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης έχει χορηγήσει πραγματικούς τίτλους. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το μέγεθος αφορά μόνο τα πτυχία του τελευταίου έτους που χορηγήθηκαν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο.

 

Το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που συνδέεται με το συγκεκριμένο τίτλο απάντησε ότι από τα 65 πτυχία που στάλθηκαν για έλεγχο τα 64 είναι παραποιημένα!

Η έρευνα όμως έχει δείξει ότι τουλάχιστον εδώ και 3 χρόνια χορηγήθηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας στη Λέσβο με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που συνδέεται με το συγκεκριμένο τίτλο απάντησε ότι από τα 65 πτυχία που στάλθηκαν για έλεγχο τα 64 είναι παραποιημένα!

Οι αρχές του νησιού πραγματοποιούν έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν στην έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών είναι αναμεμειγμένο μόνο το τοπικό φροντιστήριο ή και οι υπεύθυνοι που αντιπροσωπεύουν το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι σπουδαστές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο ήταν κυρίως ενήλικοι που ήθελαν να πάρουν το πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας για να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Επί του νομικού πλαισίου, οι πλαστοί τίτλοι σπουδών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκτός από τις συνέπειες του Νόμου έχουν και αποκλεισμό για 3 χρόνια από κάθε διαγωνισμό. Επίσης όσοι έχουν διοριστεί με πλαστό τίτλο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και κατηγορίες πλαστογραφίες.

 

Ο υπεύθυνος που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει πάψει από τη Δευτέρα να απαντά σε τηλεφωνήματα και ηλεκτρονική αλληλογραφία.


Η πλαστογράφηση πιστοποιητικών για την εισαγωγή στο Δημόσιο δεν είναι νέο φαινόμενο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί 1.737 πλαστοί τίτλοι στο Δημόσιο και οι κάτοχοί τους (σ.σ. κάποιοι με δύο ή τρεις πλαστούς τίτλους). Ως επί το πλείστον, οι πλαστογραφημένοι τίτλοι που εντοπίστηκαν αφορούν πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (849), πτυχία πανεπιστημίου (461), πτυχία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (158), πτυχία ΤΕΙ (60). Ενα ποσοστό πλαστογραφημένων τίτλων αφορά τη γνώση ξένων γλωσσών, κυρίως αγγλικών (71), ενώ εντοπίστηκαν και 31 πλαστοί τίτλοι γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στόχος εκείνων που έκαναν χρήση τους, ήταν η είσοδος στο Δημόσιο, η μετάταξη, η απολαβή επιδομάτων, η βαθμολογική και η μισθολογική εξέλιξη.

 

Subscribe Banner 2019

Latest

How To Handle Students Who Make Classmates Laugh

15 January 2020

So you have this student, or maybe several, who during instructional time try to make their classmates laugh. Sometimes it’s just a look or whispered comment, but it can be a...

Ο πρώτος πρακτικός οδηγός για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία

13 January 2020

  Οι εκδόσεις Σπυρόπουλου σε συνεργασία με τον ειδικό παιδαγωγό Ιωάννη Α. Κοσμόπουλο κυκλοφορούν τον πρώτο, σε πανελλαδικό επίπεδο, πρακτικό οδηγό για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία.  ...

Goodbye Erasmus: Brits express anger after UK votes against much-loved EU student scheme

13 January 2020

  Britons who have studied around Europe have expressed anger and incredulity after the UK parliament voted not to seek to negotiate to continue the Erasmus student exchange programme after...

BULATS discontinued from end 2019

10 January 2020

BULATS retired at the end of 2019. It will be replaced with Linguaskill Business.   Linguaskill is a quick and convenient online test to help organisations check the English levels of...

Recognition of the ABLE B2 certificate by ASEP

09 January 2020

The Hellenic American Union is pleased to announce that the ABLE B2 certificate has been recognized by the Greek state (Supreme Council for Civil Personnel Selection) as a B2 level...

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.